Borders for slot car Policar track in the pipeline?

Questions, tips and tricks, "How can I..."
Post Reply
michal
Posts: 6
Joined: Fri 20. Mar 2020, 09:47

Borders for slot car Policar track in the pipeline?

Post by michal » Fri 20. Mar 2020, 10:02

Good morning Modellers :) I just wanted to check if anybody knows borders for slot car Policar system are in the pipeline to be added to the program? Thanks

User avatar
RailModeller Support
Posts: 425
Joined: Mon 24. Nov 2014, 17:27
Contact:

Re: Borders for slot car Policar track in the pipeline?

Post by RailModeller Support » Tue 24. Mar 2020, 07:59

Hello Michal,

We don't currently support slot car borders as these would need to 'snap' sideways to tracks.
As this is a specialty of slot car tracks (who represent a very small percentage of our user base) snapping is for now only possible between two tracks.

Hope this helps,
Jan
RailModeller Pro - The model railroad layout design package for the Mac

Twitter: https://twitter.com/RailModeller
YouTube: https://youtube.com/c/IsleoftheKakapo
Instagram: https://www.instagram.com/railmodeller
Facebook: https://fb.me/RailModellerPro

michal
Posts: 6
Joined: Fri 20. Mar 2020, 09:47

Re: Borders for slot car Policar track in the pipeline?

Post by michal » Tue 24. Mar 2020, 20:10

Thank you for your answer,
Michal

david oxford
Posts: 19
Joined: Thu 16. Jan 2020, 23:10

Re: Borders for slot car Policar track in the pipeline?

Post by david oxford » Tue 24. Mar 2020, 23:59

Scalextric borders seem to be in there, though.

michal
Posts: 6
Joined: Fri 20. Mar 2020, 09:47

Re: Borders for slot car Policar track in the pipeline?

Post by michal » Wed 8. Apr 2020, 07:10

RailModeller Support wrote:
Tue 24. Mar 2020, 07:59
Hello Michal,

We don't currently support slot car borders as these would need to 'snap' sideways to tracks.
As this is a specialty of slot car tracks (who represent a very small percentage of our user base) snapping is for now only possible between two tracks.

Hope this helps,
Jan
Hi Jan,

Would it be possible to only add borders without snapping between track and borders? You could snap two borders, but not them to the track. I would be useful. And then, maybe in the future, to allow fully snapping. As long as they do not count for total length :)

Cheers,
Michal

User avatar
RailModeller Support
Posts: 425
Joined: Mon 24. Nov 2014, 17:27
Contact:

Re: Borders for slot car Policar track in the pipeline?

Post by RailModeller Support » Thu 9. Apr 2020, 08:24

michal wrote:
Wed 8. Apr 2020, 07:10
Would it be possible to only add borders without snapping between track and borders?
We could just add the border segments as tracks though they'd have the same width as regular tracks - and would snap to them.
Being tracks they'd also be part of the length calculation..

Cheers,
Jan
RailModeller Pro - The model railroad layout design package for the Mac

Twitter: https://twitter.com/RailModeller
YouTube: https://youtube.com/c/IsleoftheKakapo
Instagram: https://www.instagram.com/railmodeller
Facebook: https://fb.me/RailModellerPro

michal
Posts: 6
Joined: Fri 20. Mar 2020, 09:47

Re: Borders for slot car Policar track in the pipeline?

Post by michal » Mon 13. Apr 2020, 13:20

RailModeller Support wrote:
Thu 9. Apr 2020, 08:24
michal wrote:
Wed 8. Apr 2020, 07:10
Would it be possible to only add borders without snapping between track and borders?
We could just add the border segments as tracks though they'd have the same width as regular tracks - and would snap to them.
Being tracks they'd also be part of the length calculation..

Cheers,
Jan
Thank you for the answer. I think adding them to length count its not a good idea :( Let us wait for other slot car guys/girls to comment.

Post Reply