Copy layer(s) from one plan to another

Questions, tips and tricks, "How can I..."
Post Reply
JackX
Posts: 15
Joined: Thu 24. Jan 2019, 08:25

Copy layer(s) from one plan to another

Post by JackX » Thu 2. May 2019, 15:39

Hi there!
I´ve got 2 plans, one we can call "Final" - and the other "Test".
The Test-plan is made so I can test out different layers without messing up the Final ... but once I´ve created a good looking Test-layer I´d love to copy that spesific layer over to the Final. How?

Cheers!
JackX

User avatar
RailModeller Support
Posts: 423
Joined: Mon 24. Nov 2014, 17:27
Contact:

Re: Copy layer(s) from one plan to another

Post by RailModeller Support » Fri 10. May 2019, 06:54

Hi JackX,

Right clicking on a layer in the Layer List opens the contextual menu with further actions for the specific layer.
The Copy Layer function will place a copy of the entire layer on the clipboard.

copy_layer.png
copy_layer.png (137.79 KiB) Viewed 1189 times

Switching to the other layout and invoking Edit > Paste will insert a copy of the layer into the new layout.

Hope this helps,
Jan
RailModeller Pro - The model railroad layout design package for the Mac

Twitter: https://twitter.com/RailModeller
YouTube: https://youtube.com/c/IsleoftheKakapo
Instagram: https://www.instagram.com/railmodeller
Facebook: https://fb.me/RailModellerPro

JackX
Posts: 15
Joined: Thu 24. Jan 2019, 08:25

Re: Copy layer(s) from one plan to another

Post by JackX » Fri 10. May 2019, 10:41

Works as a charm!

TY!!

Cheers!

JackX
Posts: 15
Joined: Thu 24. Jan 2019, 08:25

Re: Copy layer(s) from one plan to another

Post by JackX » Wed 26. Jun 2019, 14:27

I wanted to copy the baseboard I´ve created, and paste it on another layout (making second level) - but your approach doesn´t work (?)
Easy fix?

TIA

Cheers!

rafiguroian
Posts: 1
Joined: Sun 28. Jun 2020, 10:52

Re: Copy layer(s) from one plan to another

Post by rafiguroian » Sun 28. Jun 2020, 10:59

I'd like to bump JackX's last question; I have the same one. I'd like to be able to copy one of my baseboards in one file to another file. I have a rather large layout with multiple baseboards, and I'd like to be able to print just one with the tracks that are on it. I'd either like to be able to single out that baseboard and tracks for printing using my master file, or just copy that baseboard and tracks to another file to print from there. Any recommendations?

Thanks!

Post Reply