Image import - Opacity

Questions, tips and tricks, "How can I..."
Post Reply
Mario de Prisco
Posts: 9
Joined: Tue 30. Jun 2015, 09:51

Image import - Opacity

Post by Mario de Prisco » Tue 20. Sep 2016, 05:03

Thank for this new feature in rel.5.2! Wonderfull!
I want Edit the opacity of the image bat after clicking on appropriate tool ... no window nor cursor.
How can I adjust the opacity?
Thanks
Mario

User avatar
RailModeller Support
Posts: 384
Joined: Mon 24. Nov 2014, 17:27
Contact:

Re: Image import - Opacity

Post by RailModeller Support » Tue 20. Sep 2016, 05:38

Hi Mario,

great you like it!
Just slide the mouse cursor left/right with the button pressed to adjust the opacity.

(I'll add some additional online help to the app as most people probably won't dive into the online manual).

We plan to soon add a dedicated inspector for images, too.
This will include text fields for direct entry of image dimensions and opacity for the selected image layer.

Cheers,
Jan
RailModeller Pro - The model railroad layout design package for the Mac

Twitter: https://twitter.com/RailModeller
Instagram: https://www.instagram.com/railmodeller
Facebook: https://fb.me/RailModellerPro
YouTube: https://www.youtube.com/MacRailSoft

Mario de Prisco
Posts: 9
Joined: Tue 30. Jun 2015, 09:51

Re: Image import - Opacity

Post by Mario de Prisco » Tue 20. Sep 2016, 19:33

Hi Jan

In truth ... it was not easy to understand, but then I have succeeded.
Thanks from my lone neuron!
:lol:
For those who are combined worse than me:
- Click on the Opacity button;
- Move the mouse pointer over image;
- Click and drag to the right to decrease the opacity, in the other direction to increase it.

Thank you so much
Cheers,
Mario

Post Reply