Bug: Ubergangsgleis is used to close gaps

Things that do not fit anywhere else
Post Reply
User avatar
Bergen
Posts: 26
Joined: Fri 9. Jan 2015, 11:42
Location: The Netherlands
Contact:

Bug: Ubergangsgleis is used to close gaps

Post by Bergen » Wed 28. Jan 2015, 23:06

Just noticed that for Marklin H0 C rail, the 'ubergangsgleis C-M' 24951 was used as an option to connect two C track pieces. I was trying to connect a 24107 and 24115 track and they are both C rails.

So I think the 'close gap' function does not know this rail piece (as well as 24922 Ubergangsgleis C-K) should not be used.

Maybe other tracks have the same issue...

User avatar
Bergen
Posts: 26
Joined: Fri 9. Jan 2015, 11:42
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Bug: Ubergangsgleis is used to close gaps

Post by Bergen » Fri 13. Mar 2015, 01:36

Are you planning to change this? Sometimes RM shows thousands of options and none of them is usable because all use the ubergangsgleis...

User avatar
RailModeller Support
Posts: 314
Joined: Mon 24. Nov 2014, 17:27
Contact:

Re: Bug: Ubergangsgleis is used to close gaps

Post by RailModeller Support » Fri 13. Mar 2015, 16:01

Hi there -
Yeah.. well: at the moment the Übergangs-Gleis is just a straight track as far as the app is concerned.
There's no particular data attached to it in the track library so at the moment there's no way to filter in order to prevent the track from being used.
It is however planned to add more fine-grained control over what tracks are being used for the 'Connect with ..' function.

Cheers,
Jan
RailModeller Pro - The model railroad layout design package for the Mac

Facebook: http://fb.me/RailModellerPro
Google+: https://plus.google.com/+RailModeller
Twitter: https://twitter.com/RailModeller
YouTube: http://www.youtube.com/MacRailSoft

Post Reply