Copy layer(s) from one plan to another

Questions, tips and tricks, "How can I..."
Post Reply
JackX
Posts: 11
Joined: Thu 24. Jan 2019, 08:25

Copy layer(s) from one plan to another

Post by JackX » Thu 2. May 2019, 15:39

Hi there!
I´ve got 2 plans, one we can call "Final" - and the other "Test".
The Test-plan is made so I can test out different layers without messing up the Final ... but once I´ve created a good looking Test-layer I´d love to copy that spesific layer over to the Final. How?

Cheers!
JackX

User avatar
RailModeller Support
Posts: 373
Joined: Mon 24. Nov 2014, 17:27
Contact:

Re: Copy layer(s) from one plan to another

Post by RailModeller Support » Fri 10. May 2019, 06:54

Hi JackX,

Right clicking on a layer in the Layer List opens the contextual menu with further actions for the specific layer.
The Copy Layer function will place a copy of the entire layer on the clipboard.

copy_layer.png
copy_layer.png (137.79 KiB) Viewed 524 times

Switching to the other layout and invoking Edit > Paste will insert a copy of the layer into the new layout.

Hope this helps,
Jan
RailModeller Pro - The model railroad layout design package for the Mac

Twitter: https://twitter.com/RailModeller
Instagram: https://www.instagram.com/railmodeller
Facebook: https://fb.me/RailModellerPro
YouTube: https://www.youtube.com/MacRailSoft

JackX
Posts: 11
Joined: Thu 24. Jan 2019, 08:25

Re: Copy layer(s) from one plan to another

Post by JackX » Fri 10. May 2019, 10:41

Works as a charm!

TY!!

Cheers!

JackX
Posts: 11
Joined: Thu 24. Jan 2019, 08:25

Re: Copy layer(s) from one plan to another

Post by JackX » Wed 26. Jun 2019, 14:27

I wanted to copy the baseboard I´ve created, and paste it on another layout (making second level) - but your approach doesn´t work (?)
Easy fix?

TIA

Cheers!

Post Reply