Lock down the board

Questions, tips and tricks, "How can I..."
Post Reply
Bnaglorebob
Posts: 5
Joined: Sat 6. Jun 2015, 03:22

Lock down the board

Post by Bnaglorebob » Thu 31. Mar 2016, 02:06

I note that you can lock down a layer, but getting frustrated that when making changes to track layout I end up grabbing the whole board. Anyway the board and board size can be locked down to stop this happening?

User avatar
RailModeller Support
Posts: 373
Joined: Mon 24. Nov 2014, 17:27
Contact:

Re: Lock down the board

Post by RailModeller Support » Thu 31. Mar 2016, 06:55

Bnaglorebob wrote:I note that you can lock down a layer, but getting frustrated that when making changes to track layout I end up grabbing the whole board. Anyway the board and board size can be locked down to stop this happening?
I'm assuming that by board you're referring to a shape in your layout?
In this case it might be easiest to simply put the shape in a dedicated layer of its own and lock the layer.

Cheers,
Jan
RailModeller Pro - The model railroad layout design package for the Mac

Twitter: https://twitter.com/RailModeller
Instagram: https://www.instagram.com/railmodeller
Facebook: https://fb.me/RailModellerPro
YouTube: https://www.youtube.com/MacRailSoft

Bnaglorebob
Posts: 5
Joined: Sat 6. Jun 2015, 03:22

Re: Lock down the board

Post by Bnaglorebob » Wed 13. Apr 2016, 03:38

Jan, I dont seem to have explained myself well.
1. I want to create an L shaped Templete, lock that template so that the L Shaped templete doesn't move, then build my track on this template. I find the problem at the moment is when I "grab" a piece of track I sometimes "grab" the template and move it about


Thanks in advance.

User avatar
RailModeller Support
Posts: 373
Joined: Mon 24. Nov 2014, 17:27
Contact:

Re: Lock down the board

Post by RailModeller Support » Mon 18. Apr 2016, 05:17

At the moment you can lock an entire layer but not individual objects. You might want to create a layer for the shape (template) you'd like to protect from moving and lock the entire layer using the lock icon in the Layer List.

This will prevent any object in the locked layer from accidentally being moved.

Hope this helps,
Jan
RailModeller Pro - The model railroad layout design package for the Mac

Twitter: https://twitter.com/RailModeller
Instagram: https://www.instagram.com/railmodeller
Facebook: https://fb.me/RailModellerPro
YouTube: https://www.youtube.com/MacRailSoft

Post Reply